مقالات مقالات .

مقالات

صفر تا صد دریافت وام بدون ضامن

 

براساس اعلام بانک مرکزی، جامعه هدف پرداخت تسهیلات خرد بدون ضامن عبارت است از:

شاغلان و بازنشستگان نهادهای عمومی غیر دولتی

شرکت‌های معتبر بخش خصوصی که حقوقشان در بانک‌های زیر مجموعه وزارت اقتصاد پرداخت می‌شود.

شاغلان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران دستگاه‌های دولتی

مهلت ۲۴ ساعته به بانک‌ها برای پرداخت وام بدون ضامن
پس از آنکه رئیس‌جمهور بانک‌ها را مکلف به اجرای پنج دستور کرد که یکی از آن‌ها، تسهیل پرداخت تسهیلات به مردم است که در این زمینه، فرآیند اخذ وثیقه در پرداخت تسهیلات خرد به مردم تغییر کرد و اعتبارسنجی جایگزین اخذ وثیقه یا ضامن شد.

بدین منظور، در مرحله اول وزارت اقتصاد به بانک‌های زیرمجموعه خود ابلاغ کرد تا پرداخت تسهیلات زیر ۱۰۰ میلیون تومان را برای شاغلان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران دستگاه‌های اجرایی اعم از وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی دارای رتبه اعتباری مناسب (از بانک محل دریافت حقوق خود) را «بدون ضامن» انجام دهند.

در این زمینه، شرایط دریافت دریافت وام تا ۵۰ میلیون تومان تنها با نامه کسر از حقوق و دریافت وام تا ۱۰۰ میلیون تومان با یک نامه کسر از حقوق همراه با چک یا سفته اعلام شد.

اکنون، مرکز بازرسی، مدیریت عملکرد و پاسخ‌گویی به شکایات وزارت اقتصاد در نامه‌ای به ۱۳ بانک زیر مجموعه خود اعلام کرده که به منظور عدم نیاز به ضامن در پرداخت تسهیلات خرد برای کارکنان، بازنشستگان و مستمری‌بگیران بخش دولتی، عمومی و خصوصی دستور دهید تا حداکثر ظرف ۲۴ ساعت نسبت به انجام موارد زیر اقدام شود:

۱) در اجرای موضوع مذکور، بخشنامه داخلی آن بانک و فرآیند و جزئیات اقدام شعب، در پایگاه اطلاع‌رسانی بانک متبوع، درج و به نحو مقتضی به اطلاع عموم مشتریان و مسئولان شعب برسد.

۲) کلیه واحدهای بازرسی موظفند با تشکیل هیئت ویژه نسبت به بازرسی سرزده و نظارت مستمر بر اجزای بخشنامه مذکور اقدام کنند.

۳) آدرس سامانه رسیدگی به شکایات آن بانک و آدرس سامانه نظارت مردمی وزارت متبوع در پایگاه اطلاع‌رسانی و کلیه شعب بانک در اختیار مشتریان قرار گیرد.

۴) کلیه شکایات مردمی درخصوص موضوع مذکور ظرف ۴۸ ساعت رسیدگی و ضمن برکناری متخلفان احتمالی، مراتب به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری و حسب مورد به کمیته‌های انضباطی اعلام شود.

اعلام شرایط تازه برای دریافت وام بدون ضامن
علیرضا قیطاسی، دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی گفت: شعب بانک‌ها در سراسر کشور آمادگی دارند تا با توجه به منابع و متناسب با درخواست وام، تسهیلات تا سقف یکصد میلیون تومان را بدون اخذ ضامن و با گواهی کسر اقساط پرداخت کنند.

دبیر شورای هماهنگی بانک‌های دولتی تصریح کرد: دستگاه‌های صادرکننده گواهی، شرطی نگذارند که بانک عامل، با توجه به آن شرط گواهی کسر حقوق را نپذیرد.

وی افزود، دستگاه متولی باید براساس گواهی صادر شده متعهد شود تا پایان دوره بازپرداخت اقساط، اگر قسطی پرداخت نشد آن را از حقوق وام گیرنده کسر و به بانک عامل پرداخت کند.

قیطاسی تاکید کرد: رؤسای واحد بانک‌ها باید توجه کنند که پرداخت این تسهیلات مورد تاکید رئیس‌جمهور، وزیر اقتصاد، مدیرعامل بانک‌ها و مجموعه شورای هماهنگی بانک‌ها و بانک مرکزی است و شعب بانک‌ها باید این خواسته را اجرایی کنند.

وی افزود، شعب بانک‌ها براساس اعتبارسنجی و دستورالعمل‌های صادر شده، خواسته مردم را بررسی و به آن پاسخ مثبت دهند.

وی تاکید کرد، چنانچه رئیس شعبه به خواسته‌ای پاسخ منفی دهد و این پاسخ منفی مورد رسیدگی قرار گیرد، در صورتی که رئیس شعبه مقصر باشد قطعاً با وی برخورد اداری خواهد شد.

درخواست سپرده‌گذاری برای دریافت وام بدون ضامن تخلف است
سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در پاسخ به پرسشی درخصوص عدم تمکین بانک‌ها به پرداخت وام بدون ضامن، همچنین الزام برخی از بانک‌ها به مشتریان برای سپرده‌گذاری پیش از دریافت این وام گفت: درخواست سپرده‌گذاری برای دریافت وام بدون ضامن تخلف از سوی بانک‌ها محسوب می‌شود.

وی افزود: در این خصوص باید نکته ظریفی را عرض کنم؛ خارج از ابلاغیه و بخشنامه‌ای که وزارت امور اقتصادی و دارایی به بانک‌ها ابلاغ کرده است و خود هیئت مدیره بانک‌ها هم آن را به شعب بانک‌ها در سراسر کشور ابلاغ کرده‌اند، هر شرط اضافی دیگری تخلف از این قانون محسوب می‌شود.

وزیر اقتصاد گفت: دوستان ما در بازرسی‌های بانک‌ها مکلف هستند در ۴۸ ساعت نخست و بعد خود ما در درگاه بازرسی وزارت اقتصاد، نحوه اجرای این بخشنامه را تحت نظارت داشته باشیم.

خاندوزی با اشاره به اینکه در این خصوص، تاکنون بیش از ۴۰۰ مورد شکایت ارسال شده است، افزود: برای رسیدگی به این شکایات تیم‌های رسیدگی به محل شعب و بانک‌ها اعزام می‌شوند که مشخص شود آیا واقعاً تخلف محرز شده است یا خیر و مدیران عامل بانک‌ها هم اعلام کرده‌اند که تاکنون چند نفر از مدیران شعب به دلیل این تخلف‌ها جریمه شده‌اند.

وی در ادامه با توضیح این نکته مهم که مصوبه وزارت اقتصاد و دولت در خصوص رفع یکی از شروط اخذ وام است، افزود: اگر شما حقوق‌بگیر یا مستمری‌بگیر از همان بانک باشید و خوش‌حساب نیز باشید، بانک‌ها شرط ضامن را باید از وام شما بردارند، اما اگر بانکی در این ماه تعداد کمتری بخواهد تسهیلات بدهد، یا در ماه‌های پایانی سال نوبت تسهیلات دهی را به یک ماه یا دو ماه بعد موکول کند، این بر اساس سیاست‌های متعارفی است که شبکه بانکی خواهد داشت و با همکاری خوب بانک مرکزی نیز ابلاغ شده است که بانک‌ها حق هیچ گونه مسدود کردن و متوقف کردن اعطای تسهیلات را ندارند.

وزیر اقتصاد در ادامه گفت: ممکن است زمان ببرد تا نوبت گیرنده تسهیلات فراهم بشود؛ اما هر زمان که نوبت متقاضیان رسید و اگر حائز آن شرایط بودند بانک‌ها حق اخذ ضامن برای آن تسهیلات را نخواهند داشت.

خاندوزی در پاسخ به پرسش دیگری در پخصوص زمان اجرای این طرح نیز گفت: این طرح از هفته گذشته و با ابلاغ دستورالعمل وزارت اقتصاد به بانک‌ها در حال اجرا است؛ فرایند کار شروع شده و نظارت‌های جدی نیز در حال اجرا است. با تمام ۳۱ استان از طریق وبیناری جلسه داشتیم و بعد از جلسه، مدیران عامل بانک‌های سراسر کشور با وزیر اقتصاد و مجدداً با مدیران سطح استان‌ها جلسه داشتند و نکات مهم و اساسی در این خصوص ابلاغ و مورد تأکید قرار گرفت. امیدواریم با فراگیر شدن این طرح، شاهد این باشیم که تخلفات شعب در این زمینه به شدت کاهش یابد.

منبع:https://www.imna.ir/news


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۱۵:۴۰ توسط:admin موضوع: نظرات (0)